2 oktober 2024

Boekenweek 2024 | "Lekker eigenwijs"



 

Van 2 oktober tot en met 13 oktober vieren we de Boekenweek op onze school. Het thema van dit jaar, “Lekker Eigenwijs!”, staat in het teken van eigenwijze figuren in boeken. Omdat onze leerlingen twaalf jaar en ouder zijn, noemen wij dit liever de Boekenweek in plaats van Kinderboekenweek.

Boeken vol eigenzinnige personages staan dit jaar centraal. We willen dit thema schoolbreed uitdragen, niet alleen om het lezen te bevorderen, maar ook omdat het een leuke manier is om creatief aan de slag te gaan in de lessen. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van eigenwijze figuren, het bedenken van eigenwijze dieren of het uitdagen van eigenwijze leerlingen! Ook collega’s worden aangemoedigd om op een eigenwijze manier mee te doen. 

Op de eerste verdieping maken we het thema zichtbaar met themamateriaal. Daarnaast vragen we de mentoren om tijdens hun mentorlessen aandacht te besteden aan dit thema. Er zijn speciaal geselecteerde themaboeken beschikbaar in lokaal 2.3, waaruit kan worden voorgelezen. Vergeet na gebruik niet om de boeken weer terug te leggen, zodat ook anderen ervan kunnen genieten! We hopen dat dit thema een extra dimensie aan het lezen geeft en we dat we samen volop inspiratie en leesplezier uit deze Boekenweek kunnen halen.

 

< Terug